Ugrás a tartalomra

Vidámpark (Angol Park)

Ády küldte be February 7, 2010 időpontban
Létrehozás
1950
Létrehozás intervallum
- 1950

A Budapesti Vidámpark a Vurstli és az Angol Park összevonásával jött létre, több mint fél évszázaddal ezelõtt. Mai formájában 1950 óta mûködik, ám múltja ennél sokkal régebbre nyúlik vissza, hiszen elõdei már az 1800-as, illetve az 1900-as évek eleje óta léteznek.

A park jelenleg 6,5 hektárnyi területen üzemel, és több mint 40 különbözõ játékkal várja a látogatókat, melyek közül 5 műemlék.

A Vidámparkban a számos modern berendezés mellett műemlék létesítmények is találhatók, melyek rekonstrukciójára és a hozzájuk tartozó technikai berendezések védelmére nagy gondot fordítanak. Külön említést érdemel az 1906-ban épített, Europa Nostra-díjjal kitüntetett körhinta, és az 1922-ben épült favázas, 1 km hosszú hullámvasút. Ezen felül a barlangvasút, a céllövölde hátfala, a mesecsónak és a dodgem is a XX. század elsõ évtizedeibõl származó építmények. A társaság további feladatai között tartja számon a parkosítást, a régi tó visszaállítását, illetve a díszburkolat kiépítését az Angol Park jellegének megõrzése érdekében.

A parkot évente 1 millióan keresik fel, melyhez nagyban hozzájárulnak a társaság által évente megrendezett rendezvények és érdekes programok. A 10 éven aluli gyerekek számára a kis Vidámpark, valamint a Gyermekkert nyújt szórakozási lehetõséget. F:
ohb.hu

Cím

Budapest XIV. kerület
Állatkerti körút 14-16
Magyarország

Hosszúsági és széleségi fokok